You are currently viewing Program Menyantuni Asnaf Gelandangan Bersama Team Islamic Charity Society, Penang.

Program Menyantuni Asnaf Gelandangan Bersama Team Islamic Charity Society, Penang.

  • Post category:Umum

Ahad 1 Disember 2019
Lokasi : Perkarangan Masjid Kapitan Keling, Penang.
Waktu : 12:00 Tengahari

Alhamdulillah diberi kesempatan bersama- sama menyertai misi menyantuni gelandangan di masjid kapitan keling jalan kapitan penang.

Anjuran NGO ICS (Islamic Charity Society)

Semoga usaha kebajikan dan dakwah yang dilakukan ICS khususnya membantu masyarakat Penang harus dipuji dan disokong.

Saya melihat ramai juga gelandangan yang bertebaran dan mencari sesuap nasi dimana mana dijumpai..di Selangor dan Kuala Lumpur sudah tak terkira ramainya. Di Penang jua tidak terkecuali ramainya..

Usaha badan-badan NGO yang berperanan membantu bukan baru..malah ada yang sudah bertahun memberi khidmat. Ini adalah salah satu contoh.

ICS sudah hampir 3 tahun memberi khidmat kebajikan menyantuni Asnaf gelandangan dengan memberi makan dan minum sebegini pada setiap minggu Ahad dan pada waktu 12:00 tengahari. 50 pek menu Nasi Bryani Milani telah di agihkan hari ini.

NGO kami turut menyerahkan sedikit sumbangan wang tanda sokongan kepada ICS sebentar tadi.

InshaaAllah kami berhasrat untuk jalinkan satu program kerjasama pada 2020 dengan membawa imej baru yang lebih berdedikasi dan lebih strategik.

Barakallahhufeekum pada semua yang menjayakan.

Jazakumullahhu khayran Team ICS. Diberi peluang untuk bersama² menjayakan program ini.

InshaaAllah dipertemukan lagi untuk program tahun 2020 bersama kami yang bakal berwajah baru.

Lynnda Abbas

 

   

Alhamdulillah diberi kesempatan bersama² menyertai Misi menyantuni gelandangan di masjid kapitan keling jalan kapitan penang.1 Disember (Ahad) 2019.Anjuran NGO ICS (Islamic Charity Society)Semoga usaha kebajikan dan dakwah yang dilakukan ICS khususnya membantu masyarakat Penang harus dipuji dan disokong.Saya melihat ramai juga gelandangan yang bertebaran dan mencari sesuap nasi dimana mana dijumpai..di Sel dan Kl sudah tak terkira ramainya. Di Penang jua tidak terkecuali ramainya.. Usaha badan² NGO yang berperanan membantu bukan baru..malah ada yang sudah bertahun memberi khidmat. Ini adalah salah satu contoh.ICS sudah hampir 3 tahun memberi khidmat kebajikan menyantuni Asnaf gelandangan dengan memberi makan dan minum sebegini pada setiap minggu Ahad dan pada waktu 12:00 tengahari. 50 pek menu Nasi Bryani Milani telah di agihkan hari ini.NGO kami turut menyerahkan sedikit sumbangan wang tanda sokongan kepada ICS sebentar tadi.InshaaAllah kami berhasrat untuk jalinkan satu program kerjasama pada 2020 dengan membawa imej baru yang lebih berdedikasi dan lebih strategik.Barakallahhufeekum pada semua yang menjayakan.L.A✒Aktivis Kemanusiaan #rebranding #Misi2020

Posted by Lynnda Abbas on Saturday, 30 November 2019