Latar Belakang

V2 Logo Pikdm 07

Tentang PIKDM

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia (PPM-030-10-18122019) atau singkatannya PIKDM bergerak sambil menerapkan tiga elemen utama iaitu ilmu, kebajikan dan dakwah agar selari dengan moto yang dibawa iaitu ‘Ilmu bil Amal Amal bil Ihsan Dakwah bil Hikmah’.

Dakwah tidak hanya terhenti pada aliran ilmu semata-mata, namun juga wujud pada jalan amal. Dari situlah dapat kita selami hikmah sebuah ihsan. Menyedari hakikat ini, PIKDM komited untuk terus meraih kepercayaan para penginfak dan masyarakat awam di samping berkongsi kepentingan ilmu, manfaat kebajikan serta dakwah sebagai pelaburan di dunia untuk bekalan di akhirat.

Justeru, bertepatan dengan matlamat penubuhan PIKDM yang menyasarkan kerja-kerja amal kepada individu yang memerlukan sokongan dari aspek material mahupun moral, PIKDM sebaiknya cuba merealisasikan setiap harapan yang diberikan mengikut batas kemampuan. Namun begitu, setiap projek infak dan kebajikan yang dilaksanakan adalah bermodalkan amanah juga kepercayaan daripada sumbangan dan keperihatinan ahli-ahli PIKDM serta infak di atas talian yang dilancarkan melalui laman sesawang PIKDM.

Aktiviti Melibatkan Dalam & Luar Negera

PIKDM sentiasa dan terbuka untuk melibatkan diri dengan program dan juga aktiviti yang melibatkan dalam dan luar negara bagi membantu para-para penginfak menghulurkan bantuan.

Malaysia
Malaysia
Indonesia
Indonesia
Cambodia
Cambodia
Thailand
Thailand
Ghana
Ghana
Bangladesh
Bangladesh
Nigeria
Nigeria
Sudan
Sudan
Palestine
Palestine
Yemen
Yemen

Aktiviti Yang Dijalankan

PIKDM masih memerlukan dana infak untuk meneruskan lagi aktiviti projek & misi.

Bantuan Kembali Ke Sekolah Agihan Food Pek & Dapur Pek Sarapan Pagi Sekolah Alternatif Tajaan Peralatan & Yuran Sekolah Wakaf Tangki Air, Perigi, Generator, Pam Air & Tanah Wakaf Al-Quran, Iqra' & Rehal Infak Bahan Bacaan Infak Motosikal, Basikal, Bot, Kereta & Van Peralatan Medik Peralatan Elektrik Kelengkapan Media Infak Pendingin Hawa & Pembesar Suara Pembinaan Surau, Masjid, Tandas & Tempat Wuduk Wakaf Kelas, Asrama, Kantin & Sekolah Pembinaan & Baik Pulih Infrastruktur Turap Jalan Pendawaian Elektrik Baik Pulih Rumah Asnaf Penerbitan Risalah, Poster, Buku Dakwah & Poket Kuliah, Daurah, Bengkel & Seminar Aktiviti Sosial Kelas Mengaji & Fardu Ain Misi Bencana Alam, Dakwah & Kebajikan Kit Jenazah Peralatan Ibadah Projek Ramadhan-raya & Qurban Makanan, Perubatan & Pengurusan Haiwan Terbiar Komitmen Tajaan Projek Angkat Dan Banyak Lagi
Favicon Pikdm

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia
(PPM-030-10-18122019)

Hubungi

Saluran Perbankan

Maybank

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia
5627-4015-5175

Jumlah Pelawat : 46140
© 2024 – Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia (PPM-030-10-18122019)