Tentang PIKDM

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

V2 Logo Pikdm 07

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia (PPM-030-10-18122019) atau singkatannya PIKDM bergerak sambil menerapkan tiga elemen utama iaitu ilmu, kebajikan dan dakwah agar selari dengan moto yang dibawa iaitu ‘Ilmu bil Amal Amal bil Ihsan Dakwah bil Hikmah’.

Dakwah tidak hanya terhenti pada aliran ilmu semata-mata, namun juga wujud pada jalan amal. Dari situlah dapat kita selami hikmah sebuah ihsan. Menyedari hakikat ini, PIKDM komited untuk terus meraih kepercayaan para penginfak dan masyarakat awam di samping berkongsi kepentingan ilmu, manfaat kebajikan serta dakwah sebagai pelaburan di dunia untuk bekalan di akhirat.

Justeru, bertepatan dengan matlamat penubuhan PIKDM yang menyasarkan kerja-kerja amal kepada individu yang memerlukan sokongan dari aspek material mahupun moral, PIKDM sebaiknya cuba merealisasikan setiap harapan yang diberikan mengikut batas kemampuan. Namun begitu, setiap projek infak dan kebajikan yang dilaksanakan adalah bermodalkan amanah juga kepercayaan daripada sumbangan dan keperihatinan ahli-ahli PIKDM serta infak di atas talian yang dilancarkan melalui laman sesawang PIKDM.

Aktiviti Melibatkan Dalam Dan Luar Negara

Bendera Malaysia

Malaysia

Bendera Indonesia

Indonesia

Bendera Cambodia

Cambodia

Bendera Thailand

Thailand

Bendera Ghana

Ghana

Bendera Bangladesh

Bangladesh

Bendera Nigeria

Nigeria

Bendera Sudan

Sudan

Bendera Palestine

Palestine

Bendera Yemen

Yemen

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

(PPM-030-10-18122019)

Pautan

Hubungi

Saluran Perbankan

Maybank

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

5627-4015-5175

© Hak Cipta Terpelihara 2023 - Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia