Sedekah Daging

Sedekah itu bukti kita mampu memberi seikhlas hati melepaskan sifat kikir dalam diri, Ibadah Korban hadir setahun sekali, andai tidak mampu lakukan ibadah korban pada tahun ini, laburkanlah sedikit duit poket yang ada cuma RM50 seunit sudah melayakkan anda lakukan sedekah daging buat agihan pada yang sangat mengharapkan ada agihan daging buat mereka tahun ini.

Tanda suasana Hari Raya Korban itu dimaknai adalah dengan melakukan ibadah Korban dengan menyembelih lembu,kambing dan unta..andai tiada ibadah Korban dilakukan di suatu tempat yang rata² rakyatnya fakir dan miskin, amat malang dan sedih sekali bagi mereka.

Kebanyakan negara luar dan negeri di Malaysia yang rata² rakyatnya miskin, ada yang hanya mampu menikmati daging lembu dan kambing pada saat hari Raya Korban tiba. Sewaktu ziarah saya di Kem Coxs Bazar Bangladesh tahun lepas, kami jamu 200 pelajar disana dengan ditumbangkan seekor lembu untuk dibuat lauk kari daging..Subhanallah waktu kami tiba mereka seperti dalam keadaan penuh kelaparan menikmati juadah nasi dengan satu jenis lauk yang sudah dikira paling mewah buat mereka. Kami melihat sendiri mereka anak² disana makan nasi hingga 3-4 pinggan menambah. Satu kepuasan saat melihat mereka makan nasi habis licin tanpa pembaziran penuh berselera namun dibalik kaca mata berkaca kaca airmata jernih bertakung.

Saat kita sibuk berkata tentang mana paling afdhal untuk lakukan ibadah Korban, jangan sampai kita tidak buat dimana² langsung hingga terlepas peluang yang datang setahun sekali dengan ganjarannya sudah Allah janjikan..

PIKDM mahu memberi peluang sedekah ini pada yang mahu meraih pahala sedekah pada yang tidak mampu melakukan ibadah korban tetap ada peluang sedekah untuk daging sampai pada yang mengharapkan.
.
Projek sedekah daging ini dibuat bagi menggalakkan orang ramai untuk terus mampu bersedekah walau dalam apa jua keadaan kita tetap mampu memberi walau RM50. InshaaAllah dipermudahkanNya dan digandakan rezeki dan pahala si pemberi sedekah.Aameen.

Selamat bersedekah…
————————————-
◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️
Penyertaan Berakhir : 24 Julai 2020

🔴 Para penginfak boleh membuat sumbangan melalui website PIKDM🔴

Klik disini untuk Online Sedekah Daging👇
https://www.pikdm.org.my/donations/sq/

ATAU

Salurkan bayaran ke akaun PIKDM dibawah ini.

Code #SedekahDagingPikd

MAYBANK (PIKDM)

MAYBANK AKAUN
5627 4015 5175
dibawah nama
*Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia
======================
Website PIKDM
https://www.pikdm.org.my/

FB Page PIKDM https://m.facebook.com/pikdmalaysia

Like/Follow Instagram PIKDM
https://www.instagram.com/pikd_malaysia

Join PIKD Broadcast List
https://broadcastpikd.wasap.my

======================
Sebarang pertanyaan berkaitan akaun boleh rujuk no yang dibawah ini.

Lynnda :013 3709583
(Pengerusi)
Haleiza :016 2094367
(Tim Pengerusi)
Shaliza : 019 2274232
(Bendahari)
======================
#PIKD
#PIKDM
#SedekahDaging
#1441HKorban

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

(PPM-030-10-18122019)

Pautan

Hubungi

Saluran Perbankan

Maybank

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

5627-4015-5175

© Hak Cipta Terpelihara 2023 - Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia