Program SENASIB di Pulau Pinang 2 Julai 2021

SENASIB
[Sedekah Nasi Bungkus]
Jumaat 2 Julai – Pulau Pinang

40 Pek SENASIB
Menu:
Nasi minyak, ayam ros, telur rebus,salad timun nenas,bubur kacang, mineral water, face mask dan sedikit sumbangan duit yg mana perlu..
Lokasi: Bagan,belakang padang Ahmad Badawi, Taman selat,Jetty.

Team SENASIB PIKDM di Pulau Pinang, Pn Sue dan Bro Rafael mewakili agihan SeNasiB PIKDM (sedekah nasi bungkus) pada petang Jumaat (3 Julai) selepas Asar.

Ada yang terkurung lapar didalam rumah. Ada pula yang bebas tak jumpa rezeki seharian diluar. Mungkin jumaatlah rezeki yang ditunggu tunggu mereka ini. Ada yang bertanya pada Bro Rafael (wakil team SENASIB PIKDM) di Penang. ” Tuan ada Restoran ke?” Mana tidaknya, menu yang disediakan seperti hidangan restoran..Sedap dan mewah untuk diberi makan pada gelandangan. Setiap minggu sejak COVID 1.0 gelandangan disini mendapat rezeki dari pasangan ini. Setiap Jumaat Pn Sue akan masak untuk program bersama gelandangan dan mereka yang hilang pekerjaan juga tidak terkecuali. Setiap minggu juga mereka ini mengharapkan sebungkus plastik sangkut di jari mereka.

Mahu lakukan kebaikan tak perlu tunggu ramai, tak perlu tunggu musim dan dana yang besar. Sesiapa mampu lakukan jika berkemahuan. Semoga Allah merahmati sahabat kami ini. Sejak awal tahun 2021 PIKDM telah melakukan beberapa siri program SENASIB di Pulau Pinang dengan kerjasama dari kedua pasangan ini.Barakallahhufeekum.

Klik disini Infak SENASIB 👇
https://www.pikdm.org.my/donations/senasib/

Online Banking👇
MAYBANK AKAUN (PIKDM)
5627 4015 5175
dibawah nama
Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

Link Infak Website Dana Pelbagai👇
https://www.pikdm.org.my/donations/tdp/

Link Penuh PIKDM klik disini:
https://linktr.ee/PIKDM

Inquiry: http://www.wasap.my/60133709583

#PIKDM
#SENASIB

      

       

       

Ikuti PIKDM

Tadabbur Al-Quran

Buletin & Aktiviti

Projek Terkini PIKDM

Projek Angkat 2024 Keseluruhan Senarai Projek

Projek Angkat PIKDM 2024

Kami sentiasa menjalankan projek dakwah dan kebajikan. Jadilah yang terawal dalam membantu mereka yang memerlukan. Sumbangan anda sangat penting dan bermakna buat penerima manfaat. Klik pautan kempen dbawah untuk menyumbang.

INFAK SEKARANG
Zakat

Zakat Online

Anda kini boleh membayar zakat secara online dan sumbangan zakat anda akan terus disampaikan kepada asnaf yang memerlukan.

BAYAR ZAKAT ONLINE

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

(PPM-030-10-18122019)

Pautan

Hubungi

Saluran Perbankan

Maybank

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

5627-4015-5175

© Hak Cipta Terpelihara 2023 - Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia