Program Kursus Pengurusan Jenazah Muslimat di Kg Hujung, Pulau Jambongan, Sabah

Misi Kebajikan dan Dakwah PIQD (kini PIKDM). Siri ke 2 ke Pulau Jambongan Beluran Sandakan Sabah 27-29 Oktober 2019 anjuran Madrasah Darus Sunnah (MADS) telah disempurnakan dengan jayanya.

Alhamdulillah pada program kali ini PIQD (kini PIKDM) menginfakkan 7 set kit jenazah bagi manfaat MADS untuk manfaat penduduk Pulau Jambongan.

Disamping itu PIQD (kini PIKDM) buat pertama kalinya membimbing peserta² kursus jenazah bagaimana mengurus dan mengendalikan kit jenàzah dan pengurusan jenazah mengikut sunnah Nabi juga pendedahan tentang kepentingan mengurus jenazah ahli keluarga sendiri. Semoga perkongsian singkat itu dapat memberi manfaat buat peserta yang hadir.

Jazakumullahhu khayran buat team PIQD (kini PIKDM) dan semua yang terlibat untuk Misi kali ini dan setinggi-tinggi terimakasih buat para penginfak PIQD (kini PIKDM) yang budiman.

 

 

 

Ikuti PIKDM

Tadabbur Al-Quran

Buletin & Aktiviti

Projek Terkini PIKDM

Projek-Angkat-2023-8

Projek Angkat PIKDM 2023

Kami sentiasa menjalankan projek dakwah dan kebajikan. Jadilah yang terawal dalam membantu mereka yang memerlukan. Sumbangan anda sangat penting dan bermakna buat penerima manfaat. Klik pautan kempen dbawah untuk menyumbang.

INFAK SEKARANG
Zakat

Zakat Online

Anda kini boleh membayar zakat secara online dan sumbangan zakat anda akan terus disampaikan kepada asnaf yang memerlukan.

BAYAR ZAKAT ONLINE

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

(PPM-030-10-18122019)

Pautan

Hubungi

Saluran Perbankan

Maybank

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

5627-4015-5175

© Hak Cipta Terpelihara 2022 - Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

Buku-zikir-Beli-Infak-Floating