You are currently viewing Agihan Food Pek Covid19 Siri 1.0 – Part 2

Agihan Food Pek Covid19 Siri 1.0 – Part 2

  • Post category:Projek

Selagi ada rezeki buat mereka, kami mahu terus gembirakan hati mereka yang telah banyak berkorban untuk kita rakyat Malaysia.

21 Mac 
22 Mac 
23- Mac
24 Mac 
25 -31Mac InshaaAllah

Perbualan ‘what’s App’ semasa penghantaran dan selepas penerimaan makanan dihantar.

1. Dr Faidhi’s – Hospital Al Mizan Tentera

Terima kasih dari kami (Dr Faidhi)

Sorry kami dok berselerak, makan tak sekali.

Sapa free baru makan.

Mmg susah nk dpt time makan ramai2.
sendiri.

Takpa. Kami happy. Dah biasa kerja makan tak tentu ni.

Case OT Saya still ongoing.

Saya oncall hari ni

Haleiza : salam Doctor. Maaf ganggu..Pn Lynnda minta tanya kan Doctor sekiranya pihak Doctor nak kami sambung hantar pek makanan ke pihak doctor?

Dr :Most likely perlu. Saya tgh kira berapa org yg kerja. Takut tak cukup @ membazir.

Dlm sejam saya maklum semula

Salam, Kak. Saya dah check dgn Sister Ward Saya. Kami perlu 25 pax hari ni.

Sempat dpt awal kan hari ni?

Saya concerns taknak membazir. Sbb kadang2 ada NGO lain yg bagi. So Saya nak coordinate dgn Sister saya.

Ye betul.

Kami pakai baju scrub hospital, tak boleh turun jalan merata

Inform penghantar supaya mention nak jumpa saya, Mej Dr Faidhi

Kecil tapak tangan, nyiru kami tadahkan.

Anything is good for us. We are at war.

Thanks a lot.

Most welcome Doctor

No worries Doctor. Kami yg patut berterimakasih pada Doctor & team yg byk berkorban as frontliners. May Allah reward you & team abundantly

Alhamdulillah. Cepat staf saya grab lunch hari ni. Sedap. 👍🏻

Alhamdulillah😊 Tqvm Doctor

2. Dr JT Azura Al Mizan.Hospital Tentera

Salam…sory baru bls…ade kematian td…dinner dah sampai…trime kasih ye…..

Mekasih ye puan…..

Kematian pesakit biase….bkn covid….

Sdp…..yg stf mlm pun mkn pun dah kul 5 pg…still ok lg…diorg bz sgt smlm….

Sama2 puan..itu saja yg dpt kami dr PIKDM bantu berbanding dgn pergorbanan puan & rakan2 sebg frontliners. Semoga Allah ganjarkan yg terbaik buat Puan dunia & akhirah💚

Ktorg yg ptt ucap trime kasih kat pihak puan…sbb bg sumbang…..trime kasih byk2….

Amin…….doakan kami puan….

Sentiasa Puan..Inshaa Allah

Jazakumullahhu khayran buat para penginfak PIKDM yang budiman dan semua yang terlibat membantu.

𝙒𝙚 𝙙𝙤 𝙘𝙝𝙖𝙧𝙞𝙩𝙮 𝙬𝙤𝙧𝙠 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙝𝙤𝙢𝙚

Terimakasih dari kami.
𝗣𝗲𝗿𝘁𝘂𝗯𝘂𝗵𝗮𝗻 𝗜𝗹𝗺𝘂 𝗞𝗲𝗯𝗮𝗷𝗶𝗸𝗮𝗻 𝗗𝗮𝗸𝘄𝗮𝗵 𝗠𝗮𝗹𝗮𝘆𝘀𝗶𝗮

𝗜𝗹𝗺𝘂 𝗯𝗶𝗹 𝗮𝗺𝗮𝗹
𝗔𝗺𝗮𝗹 𝗶𝗵𝘀𝗮𝗻
𝗗𝗮𝗸𝘄𝗮𝗵 𝗯𝗶𝗹 𝗵𝗶𝗸𝗺𝗮𝗵

Website PIKDM https://www.pikdm.org.my/

Jom INFAK bersama PIKD https://www.pikdm.org.my/donations/tdp/

#PIKD
#PIKDM
#Kebajikan
#Covid19
#FrontlinersCovid19
#DimaRestaurants
#Daposuta
#CantonVillage
#Covid19TaskForce