TABUNG BAIKPULIH RUMAH PALESTIN

5 buah rumah kejiranan keluarga Thahreer GH di khuns Gaza mangsa perang telah dikenalpasti masih boleh diduduki cuma perlu untuk dibaikpulih dan dana bagi kos baikpulih bagi 5 buah rumah yang dikenalpasti anggaran RM15k sahaja yang diperlukan setakat ini.

Dana yang yang kecil ini bagi menyegerakan keperluan mendesak bagi keluarga mangsa perang dapat baiki semula kerosakan yang dialami.

===========

Pada 20 Mei, jam 6.30 pagi kapal perang Isra_eli menyerang sebuah rumah milik keluarga Alghamri di khan Yunis, Semenanjung Gaza. Oleh kerana rumah itu terletak di kawasan yang sesak dan padat di mana semua rumah disitu terlalu rapat antara satu sama lain, bukan sahaja rumah itu musnah sama sekali tetapi sekitar 10 rumah berdekatan turut terjejas dan dinding terutamanya pecah,runtuh, rosak teruk akibat dari kesan serangan ini. Jarak antara rumah yang disasarkan dan jarak rumah disekitarnya lebih kurang 2 meter.

Kempen Tabung Dana #TBRP ini adalah untuk membantu memperbaiki beberapa rumah yang terjejas untuk pemiliknya kembali tinggal semula dalam keadaan yang sedikit baik dan risiko tinggal semula yang seminimum mungkin kita cuba bantu atasi untuk mereka kembali tinggal semula. InshaaAllah.

Code #TBRP
(TABUNG BAIKPULIH RUMAH PALESTINE)

SELAMAT BERINFAK!!
======================
MAYBANK AKAUN PIKDM
5627 4015 5175
dibawah nama
Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

Klik LinkTree untuk pautan penuh rangkaian PIKDM.
https://linktr.ee/PIKDM
https://youtu.be/TrPviHDfQg8

Ikuti PIKDM

Tadabbur Al-Quran

Buletin & Aktiviti

Projek Terkini PIKDM

Projek-Angkat-2023-8

Projek Angkat PIKDM 2023

Kami sentiasa menjalankan projek dakwah dan kebajikan. Jadilah yang terawal dalam membantu mereka yang memerlukan. Sumbangan anda sangat penting dan bermakna buat penerima manfaat. Klik pautan kempen dbawah untuk menyumbang.

INFAK SEKARANG
Zakat

Zakat Online

Anda kini boleh membayar zakat secara online dan sumbangan zakat anda akan terus disampaikan kepada asnaf yang memerlukan.

BAYAR ZAKAT ONLINE

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

(PPM-030-10-18122019)

Pautan

Hubungi

Saluran Perbankan

Maybank

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

5627-4015-5175

© Hak Cipta Terpelihara 2022 - Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

Buku-zikir-Beli-Infak-Floating