Projek Wakaf Quran di Sudan

Alhamdulillahhillazi binikmatihi thotimmussolihaat.

Telah disempurnakan agihan wakaf Al Quran 2000 naskah kepada lebih dari 15 buah tahfiz di SUDAN menerima sumbangan wakaf Al Quran dari PIKDM.

Lokasi: Wilayah Cordovan Utara Sudan

Mengambil masa 4 hari untuk disempurnakan agihan 2000 naskah ini. Selama 4 hari termasuk perjalanan. Hari pertama sebanyak 15 buah Kholwah diserahkan wakaf Al Quran PIKDM ini. Hari kedua Al Quran yang berbaki diwakilkan kepada mudir² sekolah Kholwah (Tahfiz) untuk diagihkan kepada kholwah masing² dan Kholwah² lain kerana jarak diantara setiap kholwah yg terlalu jauh sehingga 300 km..

Jazakumulllahhu khayran buat para penginfak PIKDM yang budiman. Semoga Allah merahmati para penginfak wakaf Quran ini. Jazakumullahu khairan buat wakil Team PIKDM di Sudan yang terdiri dari Team Mahasiswa Malaysia di Sudan yang telah menjalankan tugasan ini dengan sangat efisien.

Barakallahufeekum.

Klik LinkTree untuk pautan penuh rangkaian PIKDM.
https://linktr.ee/PIKDM

#PIKDM
#Wakaf2000naskahQuranSudan
#WakafQuran

Ikuti PIKDM

Tadabbur Al-Quran

Buletin & Aktiviti

Projek Terkini PIKDM

Projek Angkat 2024 Keseluruhan Senarai Projek

Projek Angkat PIKDM 2024

Kami sentiasa menjalankan projek dakwah dan kebajikan. Jadilah yang terawal dalam membantu mereka yang memerlukan. Sumbangan anda sangat penting dan bermakna buat penerima manfaat. Klik pautan kempen dbawah untuk menyumbang.

INFAK SEKARANG
Zakat

Zakat Online

Anda kini boleh membayar zakat secara online dan sumbangan zakat anda akan terus disampaikan kepada asnaf yang memerlukan.

BAYAR ZAKAT ONLINE

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

(PPM-030-10-18122019)

Pautan

Hubungi

Saluran Perbankan

Maybank

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

5627-4015-5175

© Hak Cipta Terpelihara 2023 - Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia