Projek BaikPulih 5 Rumah di Khan Younis Semenanjung Gaza

Alhamdulillah telah disempurnakan Projek Baikpulih 5 buah rumah mangsa perang bedilan SYAWAL ke 8 (20 Mei 2021) oleh tentera zi_onis Is_raeli keatas kediaman awam rakyat Palestin di Khan Younis Semenanjung Gaza yang mengakibatkan kemusnahan teruk pada sebahagian rumah dan sebahagiannya masih boleh diduduki dengan perlu dibaikpulih seminima yang perlu asal mereka mampu diami semula.

Dari terpaksa tinggal di khemah mereka lebih rela kembali tinggal semula dirumah asal mereka ini. Walau terpaksa tinggal dalam keadaan terputus bekalan api dan air. Mangsa perang yang terdahulu pun masih ramai lagi yang tiada tempat kediaman hingga kini. Atas faktor itulah rayuan baikpulih 5 rumah yang dikenalpasti ini telah disahut PIKDM untuk bantu dan dilancarkan dana sejurus rayuan dana diajukan wakil PIKDM ‘Pn Thahreer’ warga Palestin yang kini menetap di Malaysia.
Semoga Allah beri kesabaran dan kekuatan iman kepada seluruh umat Islam di bumi Palestin dan semua umat Islam di seluruh dunia. Islam itu bersaudara dan setiap dari kita mampu beri sumbangan atas kemampuan yang kita ada.

Jazakumullahhu khayran buat para penginfak PIKDM yang menyumbang bagi Projek #TBRP (TABUNG BAIKPULIH RUMAH PALESTINE)

Ikuti link #TBRP terdahulu👇
https://www.facebook.com/103032411195021/posts/338711584293768/

Klik LinkTree untuk pautan penuh rangkaian PIKDM.
https://linktr.ee/PIKDM

VIDEO PENUH 5 RUMAH MANGSA PERANG GAZA DI KHAN YOUNIS STRIP
https://youtu.be/TrPviHDfQg8

     

      

Ikuti PIKDM

Tadabbur Al-Quran

Buletin & Aktiviti

Projek Terkini PIKDM

Projek Angkat 2024 Keseluruhan Senarai Projek

Projek Angkat PIKDM 2024

Kami sentiasa menjalankan projek dakwah dan kebajikan. Jadilah yang terawal dalam membantu mereka yang memerlukan. Sumbangan anda sangat penting dan bermakna buat penerima manfaat. Klik pautan kempen dbawah untuk menyumbang.

INFAK SEKARANG
Zakat

Zakat Online

Anda kini boleh membayar zakat secara online dan sumbangan zakat anda akan terus disampaikan kepada asnaf yang memerlukan.

BAYAR ZAKAT ONLINE

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

(PPM-030-10-18122019)

Pautan

Hubungi

Saluran Perbankan

Maybank

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

5627-4015-5175

© Hak Cipta Terpelihara 2023 - Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia