PIKDM 4 Tahun Kini

Alhamdulillahhillazi binikmatihi thotimmussolihaat..

Setiap perjalanan menuju kejayaan pasti ada jatuh bangun susah payah jerih perih semestinya bertitik tolak dari sebuah pengorbanan dan mujahadah mahu lakukan tanpa fikir apa esok akan berlaku. Andai niat mahu mencari matlamat dunia semata, ini bukan tempatnya. 4 tahun PIKDM tertubuh atas semangat juang mengangkat isu kemanusiaan sejagat berfokuskan Ilmu, Kebajikan dan Dakwah. Sepanjang 4 tahun tanpa dibiaya disokong mana mana Yayasan mahupun pusat zakat. 100% bantuan dana adalah dari sumber infak dalaman ahli PIKDM dan orang awam. Para penginfak sentiasa mendapat laporan terus akan perkembangan terkini. Kepercayaan penginfak adalah keutamaan kami.

Barakallahufeekum buat para dermawan yang menyokong dan mendokong selama ini dengan matlamat yang satu, mencari makna Reda Allah dan pelaburan selepas mati. Amal yang mana Allah bakal lihat dan mampu menyelamatkan kita di akhirat nanti itulah taruhan kita semua, tiada jaminan siapa yang paling Allah pandang amalnya..maka itulah istiqomah yang paling disukai Allah..melatih hati terus dalam kebaikan perlukan mujahadah hati..semoga setiap amal kebaikan kita ini diterima Allah nanti. Allahumma Aameen.

Barakallahhufeekum buat seluruh warga Tim PIKDM yang telah banyak jasa dari susah senang hingga kekal teguh bersama dari dulu hingga kini.

Tim PIKDM tidak ramai namun semangat kerjasama sentiasa menguatkan sesama. Ada yang berkhidmat tanpa minta diupah dan ada yang sanggup laburkan hartanya untuk bantu apa yang perlu. Fastabikhul Khairat.

Yang dihargai para penginfak budiman yang terus berbagi rezeki buat yang memerlukan.
Selagi ada rezeki yang disalurkan kami terus bersemangat mahu bantu ummah pada lorong kebaikan ini. Janji Allah buat yang bersedekah, beramal dengan ilmunya dan membantu mereka yang memerlukan tidak akan miskin buat yang bersedekah..semoga Allah Maha Kaya terus limpah ruahkan rezeki buat para dermawan yang telah mempermudahkan banyak urusan kita untuk bantu agama Allah.

Lahawla wala quwata illahbillah..kami tidak mampu lakukan semua ini tanpa bantuan dan pertolongan Allah. Tahun 2023 adalah tahun yang paling mencabar dari segi kutipan dana pengurusan dan projek Angkat. Walaubagaimanapun PIKDM sangat bersyukur kerana setiap sumbangan yang diamanahkan kami manfaatkan sebaiknya. Alhamdulillah thumma Alhamdulillah.
Barakallahufeekum. Semoga PIKDM di tahun 2024 lebih baik dari 2023 InshaaAllah..Aameen.

INFAK Tabung Pengurusan
https://www.pikdm.org.my/donations/tabung-pengurusan-pikdm-2023/

Tabung Fisabilillah
https://www.pikdm.org.my/donations/danafisabilillah/

Penyertaan & Sumbangan Projek Angkat 2024https://www.pikdm.org.my/projek-angkat-pikdm-2024/

Infaq Potongan Bulanan Secara Auto Debit : https://infaqbulanan.pikdm.org.my

Pembelian Buku Zikir Pagi & Petang : https://www.pikdm.org.my/bukuzikir

 

ATAU terus ke akaun

5627 4015 5175Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

 

Sebarang Pertanyaan :

Pn Lynnda Abbas – Whatsapp : https://wa.link/85adwi

Pn Shaliza – Whatsapp : https://wa.link/j7irlz

CIK Alyssa – Whatsapp : https://wa.link/7euwpc  

 

Ikuti PIKDM

Tadabbur Al-Quran

Buletin & Aktiviti

Projek Terkini PIKDM

Projek Angkat 2024 Keseluruhan Senarai Projek

Projek Angkat PIKDM 2024

Kami sentiasa menjalankan projek dakwah dan kebajikan. Jadilah yang terawal dalam membantu mereka yang memerlukan. Sumbangan anda sangat penting dan bermakna buat penerima manfaat. Klik pautan kempen dbawah untuk menyumbang.

INFAK SEKARANG
Zakat

Zakat Online

Anda kini boleh membayar zakat secara online dan sumbangan zakat anda akan terus disampaikan kepada asnaf yang memerlukan.

BAYAR ZAKAT ONLINE

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

(PPM-030-10-18122019)

Pautan

Hubungi

Saluran Perbankan

Maybank

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

5627-4015-5175

© Hak Cipta Terpelihara 2023 - Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia