Misi Pasca Banjir 28-30 Disember 2022 ke Kelantan

Alhamdulillah…
 
Menutup tirai kalendar 2022 PIKDM telah bersama Konvoi MISI Bantuan Banjir ke Kelantan bersama hampir 80 peserta yang terlibat bersama 1000 pek set barangan bantuan agihan buat mangsa banjir di lokasi 3 masjid di Daerah Rantau Panjang , Pasir Mas dan Tumpat.
 
Buat julung kalinya PIKDM bekerjasama dengan Pertubuhan Perpaduan Media Malaysia (MMU) Media Malaysia Unity yang telah dilantik MAiWP selaku penganjur rasmi Misi Bantuan Pasca Banjir ke Kelantan bagi tahun 2022 ini.
 
Serahan1000 naskah zikir pagi petang dari PIKDM kepada MMU turut sama menyertai Misi Bantuan Banjir ini untuk manfaat mangsa² banjir, orang awam dan pihak masjid telah ditaja MMU (Malaysia Media Unity). PIKDM ingin berterima kasih kepada MMU yang memberi peluang PIKDM untuk bekerjasama menyertai Misi Konvoi Bantuan Banjir ke Kelantan ini.
 
Tahniah buat MAIWP yang telah memanfaatkan dana zakat Wilayah bagi tujuan ini. Sebanyak RM 1juta telah dibelanjakan bagi Misi Bantuan Banjir ke Kelantan dan Trengganu ini. Alhamdulillah.
 
Semoga ada peluang dan ruang di masa mendatang untuk PIKDM dapat bekerjasama dengan MAIWP pula. InshaaAllah. Misi terakhir berakhir di Daerah Tumpat pada 30 Disember 2022.
 
Pada 31Dis -1Januari 2023 Team PIKDM meneruskan Misi bantuan jejak asnaf dan mangsa banjir di sekitar Pen Chepa Kelantan, juga agihan buku zikir pagi petang.
 
Barakallahufeekum buat semua yang terlibat menjayakan Misi ini. Semoga yang diuji hilang rosak harta benda diberi kesabaran dan Allah gantikan yang lebih baik. Aameen.

 

𝐊𝐋𝐈𝐊 𝐋𝐈𝐍𝐊 𝐈𝐍𝐅𝐀𝐊 𝐃𝐈𝐒𝐈𝐍𝐈
Bismillah….

Penyertaan & Sumbangan Projek Angkat 2024 – https://www.pikdm.org.my/projek-angkat-pikdm-2024/

Infaq Potongan Bulanan Secara Auto Debit : https://infaqbulanan.pikdm.org.my

Pembelian Buku Zikir Pagi & Petang : https://www.pikdm.org.my/bukuzikir

ATAU terus ke akaun

5627 4015 5175Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

Sebarang Pertanyaan :

Pn Lynnda Abbas – Whatsapp : https://wa.link/85adwi

Pn Shaliza – Whatsapp : https://wa.link/j7irlz

Cik Alyssa – Whatsapp : https://wa.link/7euwpc  

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

(PPM-030-10-18122019)

Hubungi

Saluran Perbankan

Maybank

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

5627-4015-5175

© Hak Cipta Terpelihara 2024 - Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia