Misi Pasca Banjir 28-30 Disember 2022 ke Kelantan

Alhamdulillah…
 
Menutup tirai kalendar 2022 PIKDM telah bersama Konvoi MISI Bantuan Banjir ke Kelantan bersama hampir 80 peserta yang terlibat bersama 1000 pek set barangan bantuan agihan buat mangsa banjir di lokasi 3 masjid di Daerah Rantau Panjang , Pasir Mas dan Tumpat.
 
Buat julung kalinya PIKDM bekerjasama dengan Pertubuhan Perpaduan Media Malaysia (MMU) Media Malaysia Unity yang telah dilantik MAiWP selaku penganjur rasmi Misi Bantuan Pasca Banjir ke Kelantan bagi tahun 2022 ini.
 
Serahan1000 naskah zikir pagi petang dari PIKDM kepada MMU turut sama menyertai Misi Bantuan Banjir ini untuk manfaat mangsa² banjir, orang awam dan pihak masjid telah ditaja MMU (Malaysia Media Unity). PIKDM ingin berterima kasih kepada MMU yang memberi peluang PIKDM untuk bekerjasama menyertai Misi Konvoi Bantuan Banjir ke Kelantan ini.
 
Tahniah buat MAIWP yang telah memanfaatkan dana zakat Wilayah bagi tujuan ini. Sebanyak RM 1juta telah dibelanjakan bagi Misi Bantuan Banjir ke Kelantan dan Trengganu ini. Alhamdulillah.
 
Semoga ada peluang dan ruang di masa mendatang untuk PIKDM dapat bekerjasama dengan MAIWP pula. InshaaAllah. Misi terakhir berakhir di Daerah Tumpat pada 30 Disember 2022.
 
Pada 31Dis -1Januari 2023 Team PIKDM meneruskan Misi bantuan jejak asnaf dan mangsa banjir di sekitar Pen Chepa Kelantan, juga agihan buku zikir pagi petang.
 
Barakallahufeekum buat semua yang terlibat menjayakan Misi ini. Semoga yang diuji hilang rosak harta benda diberi kesabaran dan Allah gantikan yang lebih baik. Aameen.

Penyertaan & Sumbangan Projek Angkat 2023https://projek2023.pikdm.org.my

Infaq Potongan Bulanan Secara Auto Debit : https://infaqbulanan.pikdm.org.my

Infaq Tabung Dana Kuliah : https://infaqsubuh.pikdm.org.my

Pembelian Buku Zikir Pagi & Petang : https://www.pikdm.org.my/bukuzikir

 

ATAU terus ke akaun

5627 4015 5175Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

 

Sebarang Pertanyaan :

Pn Lynnda Abbas – Whatsapp : https://wa.link/85adwi

Pn Shaliza – Whatsapp : https://wa.link/j7irlz

CIK Alyssa – Whatsapp : https://wa.link/7euwpc  

 

Ikuti PIKDM

Tadabbur Al-Quran

Buletin & Aktiviti

Projek Terkini PIKDM

Projek-Angkat-2023-8

Projek Angkat PIKDM 2023

Kami sentiasa menjalankan projek dakwah dan kebajikan. Jadilah yang terawal dalam membantu mereka yang memerlukan. Sumbangan anda sangat penting dan bermakna buat penerima manfaat. Klik pautan kempen dbawah untuk menyumbang.

INFAK SEKARANG
Zakat

Zakat Online

Anda kini boleh membayar zakat secara online dan sumbangan zakat anda akan terus disampaikan kepada asnaf yang memerlukan.

BAYAR ZAKAT ONLINE

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

(PPM-030-10-18122019)

Pautan

Hubungi

Saluran Perbankan

Maybank

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

5627-4015-5175

© Hak Cipta Terpelihara 2022 - Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

Buku-zikir-Beli-Infak-Floating