COVID-19 Dana Kilat PIKDM

Buletin PIKDM
[28 Mac 2020]

PIKDM meneruskan Misi ๐—™๐—ผ๐—ผ๐—ฑ ๐—ฃ๐—ฒ๐—ธ ๐—™๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐˜๐—น๐—ถ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ ๐—–๐—ผ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฑ dan sekaligus melancarkan 2 lagi Misi baru ;
๐Ÿ”นย ๐——๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐— ๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ธ ๐—–๐—ผ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฑ
๐Ÿ”นย ๐——๐—ฎ๐—ฝ๐˜‚๐—ฟ ๐—ฃ๐—ฒ๐—ธ ๐—•๐Ÿฐ๐Ÿฌ

๐—™๐—ผ๐—ผ๐—ฑ ๐—ฃ๐—ฒ๐—ธ ๐—ณ๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐˜๐—น๐—ถ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ ๐—–๐—ผ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฑ mensasarkan kutipan sejumlah RM30,000 untuk Siri 2.0 untuk menampung kos baru yang bakal bermula 1April – 14 April.

๐——๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐— ๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ธ ๐—–๐—ผ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฑ mensasarkan RM40,000 bagi kos bayaran pakaian frontliners, Scrub Suits, face masks, PPE, Face shields, Vit C, Thermometer dll.

๐——๐—ฎ๐—ฝ๐˜‚๐—ฟ ๐—ฃ๐—ฒ๐—ธ ๐—•๐Ÿฐ๐Ÿฌ ๐—–๐—ผ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฑ mensasarkan RM30,000 bagi meringankan beban mereka yang terjejas pendapatan akibat perintah kawalan pergerakan.

Inisiatif banyak pihak untuk membantu dan menyalurkan sumbangan pada yang memerlukan amatlah dihargai. Walaubagaimanapun kami di ๐—ฃ๐—œ๐—ž๐——๐—  akan mengutamakan pada yang layak serta yang kurang mendapat perhatian dan bantuan.

๐—ฃ๐—ฒ๐—ป๐˜‚๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป ๐˜„๐—ฎ๐—ฏ๐—ฎ๐—ธ ๐—–๐—ผ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฑ ๐Ÿญ๐Ÿต ini sekaligus membawa satu hikmah yang besar buat semua..sebelum ini NGO kami hanya menyantuni golongan fakir miskin, asnaf dan insanยฒ yang terpinggir dari segi material dan ilmu, kini yang makan gaji dan berniaga tidak terkecuali, hatta para asatizah yang menyampaikan ilmu dan dakwah bercakap tentang sabar, taqwa dan tawakal tidak terkecuali diuji bila kuliahยฒ di masjid surau dan pusat pengajian terpaksa dihentikan.

Ini adalah ujian yang membawa banyak hikmah buat semua. Mungkin perasaan si fakir dan miskin dulu tak dapat kita selami dan rasai, kini sedikit sebanyak semua merasai bila Allah tarik sedikit nikmat untuk kita samaยฒ rasai erti ‘ keterbatasan dan ketidakcukupan’. Alhamdulillah thumma Alhamdulillah, Allah masih lagi rezekikan PIKDM untuk terus berkebajikan walau dalam kapasiti terhad terpaksa beroperasi dari rumah..kami tetap bersyukur kerana masih mampu menyumbang buat ummah walau dalam keadaan PKP ini.

Semoga para penginfak PIKDM sentiasa dicukupkan rezeki dalam saat ujian Covid 19 ini melanda dan moga digandakan rezeki semua yang berinfak.

Semoga Allah ganjari pahala sabar dan redha pada semua yang diuji. Samaยฒlah kita berdoa agar penularan Covid-19 ini terhenti dan berakhir, kepadaNya kita mohon keajaiban dan samaยฒlah kita beri kerjasama dan patuh saranan dan arahan yang diperintahkan pihak kerajaan dan KKM.

Barakallahhufeekum.

Untuk memudahkan tujuan ๐—œ๐—ก๐—™๐—”๐—ž dicapai melalui
๐—ข๐—ป๐—น๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐—ถ๐—ป๐—ณ๐—ฎ๐—ธ, disini kami sertakan link bagi
๐Ÿฏ ๐˜€๐—ฎ๐—น๐˜‚๐—ฟ๐—ฎ๐—ป ๐—ถ๐—ป๐—ณ๐—ฎ๐—ธ ๐—–๐—ผ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฑ yang berbeza:

1๏ธโƒฃย ๐——๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐— ๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ฐ ๐—–๐—ผ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฑ
https://www.pikdm.org.my/donations/mc/

2๏ธโƒฃย ๐——๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐—™๐—ผ๐—ผ๐—ฑ ๐—ฃ๐—ฒ๐—ธ ๐—–๐—ผ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฑ ๐—ฆ๐—ถ๐—ฟ๐—ถ ๐Ÿฎ.๐Ÿฌ
https://www.pikdm.org.my/donations/fpc/

3๏ธโƒฃย ๐——๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐——๐—ฎ๐—ฝ๐˜‚๐—ฟ ๐—ฃ๐—ฒ๐—ธ ๐—–๐—ผ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฑ ๐—•๐Ÿฐ๐Ÿฌ
https://www.pikdm.org.my/donations/dpc/

๐—ก๐˜†๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ปย #๐—–๐—ผ๐—ฑ๐—ฒย ๐—ถ๐—ป๐—ณ๐—ฎ๐—ธ
๐Ÿญ๏ธโƒฃ ๐Ÿฎ๏ธโƒฃ ๐Ÿฏ๏ธโƒฃ

Selamat berinfak!

Lynnda Abbas
Pengerusi PIKDM
[๐—ฃ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐˜‚๐—ฏ๐˜‚๐—ต๐—ฎ๐—ป ๐—œ๐—น๐—บ๐˜‚ ๐—ž๐—ฒ๐—ฏ๐—ฎ๐—ท๐—ถ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐——๐—ฎ๐—ธ๐˜„๐—ฎ๐—ต ๐— ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜†๐˜€๐—ถ๐—ฎ]

๐—ฆ๐˜๐—ฎ๐˜† ๐—ฎ๐˜ ๐—ต๐—ผ๐—บ๐—ฒ, ๐—ฆ๐˜๐—ฎ๐˜† ๐—ฆ๐—ฎ๐—ณ๐—ฒ.
๐—ช๐—ฒ ๐—–๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ.
๐—ช๐—ฒ ๐—ฑ๐—ผ ๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐˜๐˜† ๐˜„๐—ผ๐—ฟ๐—ธ ๐—ณ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐—ต๐—ผ๐—บ๐—ฒ ๐—ณ๐—ผ๐—ฟ ๐˜†๐—ผ๐˜‚.

Terus sokong gerak kerja PIKD.
=========================
Website PIKDM https://www.pikdm.org.my/

Like FB Page PIKDM https://m.facebook.com/pikdmalaysia

Follow Instagram PIKDM https://www.instagram.com/pikd_malaysia

Join PIKD Broadcast List https://broadcastpikd.wasap.my
โ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธโ–ช๏ธ
MAYBANK (PIKDM)

MAYBANK AKAUN
5627 4015 5175
dibawah nama
Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

#PIKD
#PIKDM
#BuletinPikdm
#Kebajikan
#BroadcastNewsPIKDM
#FrontlinersCovid19
#Covid19
#TaskForceCovid19
#TaskForceCovid19Volunteers
#FoodPekCovid
#MedicCovid
#DapurOekCovid

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

(PPM-030-10-18122019)

Pautan

Hubungi

Saluran Perbankan

Maybank

Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia

5627-4015-5175

ยฉ Hak Cipta Terpelihara 2023 - Pertubuhan Ilmu Kebajikan Dakwah Malaysia